terug-naar-den-haag

Museum Meermanno

Huis van het boek

 

SCROLL VOOR ONZE FAVOURITES

 @DenHaagtogo – Eline Broere

“Vaste expositie Van lood tot led neemt je mee naar de tijd dat boeken gedrukt werden met lood.”

Museum Meermanno krijgt in mijn ogen echt te weinig aandacht. ‘Huis van het boek’ omschrijft perfect waar dit museum voor staat: een gigantisch mooi, statig pand vol boeken. Tot eind januari is hier de tentoonstelling Aan tafel! te zien, een smakelijke tentoonstelling over kookboeken en -tijdschriften door de jaren heen. Bekende kookboeken van bijvoorbeeld Jamie Olivier ontbreken niet, maar er is ook aandacht voor echt oude kookboeken. Naast wisselende tentoonstellingen heeft het museum een vaste collectie, zoals de expositie Van lood tot led. Hierin ga je op tijdreis naar 1850 en zie je hoe boeken gedrukt werden met lood. De boeken staan veilig achter glas, maar heb je altijd al eens zo’n bijzonder oud boek zelf willen vasthouden en doorbladeren, maak dan een afspraak met collectiebeheer. Ook de oude munten, portretten en atlassen van het museum intrigeren mij; ik verdwaal zelfs nog met Google Maps, haha.

zwarte-balk

Warme drank naar keuze én een gratis stroopwafel bij een bezoek aan Museum Meermanno.

Bekijk alle aanbiedingen in Den Haag, waaronder de Meereiskaart

Meer tips in Den Haag

 Walter Benedict

Op loopafstand van Den Haag Centraal ligt winkelstraat de Denneweg. Tot voor kort redelijk chic en ietwat oubollig, maar tegenwoordig steeds jonger en hipper. Een zaak die bijdraagt aan de verjonging is Café Bistro Walter Benedict. Een trendy zaak, met een menukaart om je vingers bij af te likken.

@DenHaagtogo Lees Bekijk de video

 Collectiv.

Waarom in je eentje een winkelruimte huren als je je krachten ook kunt bundelen met andere ondernemers? Dat dachten de twintig lokale designers van Collectiv. ook toen zij hun gezamenlijke conceptstore openden. Iedere dag staat een aantal designers voor je klaar om je te helpen kiezen uit het grote aanbod leuke producten.

@DenHaagtogo Lees Bekijk de video

 De Pier

Den Haag is de mooiste stad achter de duinen, maar het strand van Scheveningen mag daarbij niet worden vergeten. Vanaf de onlangs gerenoveerde Pier – tjokvol hippe foodstands – heb je een prachtig, rustgevend uitzicht.

@DenHaagtogo Lees Lees het verhaal

Namasté Café

Aan het mooie Prins Hendrikplein vind je Namasté Café, een oase van rust op de grens van het centrum. Je geniet hier van chai, yogalessen, ontspannende massages en inspirerende workshops en lezingen. De ideale plek om op te laden!

@DenHaagtogo Lees Lees het verhaal

Naar-alle-tips-denhaag2

naar-alle-aanbiedingen2

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Mijn #nsfavourites
Coupon

E-mailadres