De Brandweerkantine

Broedplaats voor creatievelingen

 

SCROLL VOOR ONZE FAVOURITES

Mosanne Monod de Froideville – eigenaresse Guest Republic & insider Maastricht

“Hier kom je voor lunch, diner, koffie en evenementen zoals de maandelijkse hippe Mini Market.”

De liefhebber van Café Zondag in Maastricht heeft er een fijn adresje bij van dezelfde eigenaar: de Brandweerkantine. Deze inspirerende locatie is ruim opgezet en sfeervol ingericht met vintage meubels. Al vanaf 08.00 uur ’s ochtends kun je hier terecht: menig freelancer plugt dan de laptop in met een kop Bocca-koffie voor z’n neus. Overdag kun je hier heerlijk lunchen en vanaf 17.00 uur is het restaurant geopend voor diner. De keuken van de Brandweerkantine werkt met biologische, duurzame en streekproducten. En dan is er nog de ‘Centrale’ waar in de weekenden allerlei events worden georganiseerd. De Mini Market bijvoorbeeld: een ongedwongen, sfeervolle hippe markt waar ik graag afspreek met vrienden voor een gezellige borrel. De Mini Market vindt elk kwartaal plaats, altijd op een zondag. Ga bijvoorbeeld op 28 februari 2016. De meeste winkels in Maastricht zijn op zondag gewoon open van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer tips in Maastricht

Stijl Wyck

Het beste op het gebied van Scandinavische en Nederlandse mode vind je bij Stijl. Inmiddels heeft Stijl al drie winkels: Stijl Maastricht en Stijl Wyck voor dames, en Stijl Men & Fine Living voor heren, interieur en design. Een absolute must-go.

Lees Lees het verhaal

 Marres

In het historische huis van Marres vind je behalve wisselende kunsttentoonstellingen een grote, schitterende stadstuin en een trendy restaurant. Tijdens de derde editie van de jaarlijkse tentoonstelling Marres Currents spot je er werk van pas afgestudeerde kunstenaars van academies in Zuid-Nederland, België en Duitsland.

@Eyespired Lees Lees het verhaal

Galerie Inez

In een mooi, historisch pand zit sinds een jaar Galerie Inez, met werk van verschillende jonge én gevestigde internationale kunstenaars, designers en fotografen. Laat je inspireren door hedendaagse, gedurfde en nieuwe kunst van veelal onontdekte up-and-comers.

@Eyespired Lees Bekijk de video

Tapijn

Midden in het stadspark van Maastricht, in de voormalige militaire kazerne, vind je Brasserie Tapijn. Ze zijn pas sinds 2015 open en nu al genomineerd voor een landelijke Hospitality en Style Award. Dán doe je het goed!

Lees Lees het verhaal

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Mijn #nsfavourites
Coupon

E-mailadres