Marres

Platform voor kunsttalent

 

SCROLL VOOR ONZE FAVOURITES

 @Eyespired – Thijs van der Hoorn

“Ga het bijzondere gebouw met de kenmerkende architectuur binnen en proef de rijke geschiedenis terwijl je de kunstwerken van nieuw talent ontdekt.”

De curatoren Ina Hollmann, Eva Jäger, Agata Jaworska, en Guillemette Legrand presenteren in deze editie van Marres Currents de tentoonstelling Sightseeing (te zien tot 5 februari), gewijd aan de vele wegen die kunstenaars verkennen om de wereld opnieuw uit te vinden. Zo treedt Marres op als platform voor startende kunstenaars en curatoren en draagt het bij aan internationale talentontwikkeling. Ga het bijzondere gebouw met de kenmerkende architectuur binnen en proef de rijke geschiedenis terwijl je de kunstwerken van nieuw talent ontdekt. Vanaf 10 maart is in Marres de tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity te zien. Adrià, de wereldberoemde voormalig chef-kok van het vermaarde Spaanse restaurant elBulli, trok zich elk jaar met een paar getrouwen maandenlang terug om in een laboratorium nieuwe recepten uit te vinden. Het proces ging gepaard met tekeningen, diagrammen en vormexperimenten om de smaak visueel vorm te geven. Dit werk wordt in Europa uitsluitend getoond in Marres.

Meer tips in Maastricht

Galerie Inez

In een mooi, historisch pand zit sinds een jaar Galerie Inez, met werk van verschillende jonge én gevestigde internationale kunstenaars, designers en fotografen. Laat je inspireren door hedendaagse, gedurfde en nieuwe kunst van veelal onontdekte up-and-comers.

@Eyespired Lees Bekijk de video

Tapijn

Midden in het stadspark van Maastricht, in de voormalige militaire kazerne, vind je Brasserie Tapijn. Ze zijn pas sinds 2015 open en nu al genomineerd voor een landelijke Hospitality en Style Award. Dán doe je het goed!

Lees Lees het verhaal

Stylesuite

Stylesuite is een aantrekkelijke spot in het hippe Wyck. Bij deze multibrand-conceptstore in de Rechtstraat shop je meer dan alleen kleding, ook voor gadgets, parfums en cosmetica kun je er terecht. Wyck is hip en dat zie je aan de vele leuke en mooie winkels en de gezellige horeca.

Lees Lees het verhaal

actie-bol-smoothie

The Salad Bar

Deze saladebar is een beetje weggestopt achter de markt, maar is het leukste gezonde tentje van Maastricht. Het aanbod is fris en licht, zoals de naam al doet vermoeden. De kratten van vers fruit en groente nodigen uit om gelijk aan te vallen.

Lees Lees het verhaal

Meer Naar deze aanbieding

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Mijn #nsfavourites
Coupon

E-mailadres