terug-naar-amsterdam

ArtDeli

Kunstzinnig eten

 

SCROLL VOOR ONZE FAVOURITES

 @Fabulouscity – Asia Paruch

“Ik vind het heerlijk om het historische gebouw te verkennen en ondertussen de kunstexposities te bekijken die elke paar maanden wisselen.”

Het voormalige onderkomen van tabakshandelaars Brusse & Gransberg biedt tegenwoordig onderdak aan ArtDeli, een restaurant, bar en galerieruimte. Ik vind het heerlijk om het historische gebouw te verkennen en ondertussen de kunstexposities te bekijken die elke paar maanden wisselen. Voor iedere expositie wordt een gastcurator uit het culturele wereldje uitgenodigd om de tentoonstelling samen te stellen met het expositieteam van ArtDeli. Dat levert heel verrassende resultaten op, net zoals het wisselende menu dat aansluit op het thema van de expositie die op dat moment te zien is. Achterin is ook een kleine designshop waar je leuke cadeautjes aantreft. Extra fijn: de toegang is gratis.

zwarte-balk

Bij ArtDeli met 50% korting lunchen tussen de kunst.

 Bekijk alle aanbiedingen in Amsterdam

Meer tips in Amsterdam

 Hummus Bistro D&A

Bij Hummus Bistro D&A in de Jordaan bevind je je in het walhalla van de hummus. In combinatie met een vers pitabroodje en een lekker glaasje wijn kom je helemaal tot rust in de knusse zaak met een vintage uitstraling.

@Fabulouscity Lees Lees het verhaal

Hangar

Hangar is een nieuwe foodspot in Amsterdam-Noord waar tropisch en industrieel samenkomen. In november opende deze nieuwe zaak, met voormalig GTST-acteur Tim Immers als trotse eigenaar, haar deuren. Binnen zorgt de fijne mix van vintage items voor een warm en sfeervol geheel. De kleine maar fijne kaart wisselt per seizoen.

@Fabulouscity Lees Bekijk de video

 Lionel Gallery

Houd je van moderne kunst, dan moet je naar Lionel Gallery. De galerie met wel drie verdiepingen ligt centraal in Amsterdam: aan de Nieuwe Spiegelstraat, tussen de Keizersgracht en Prinsengracht. In deze galerie vinden regelmatig inspirerende exposities plaats van moderne, hedendaagse kunstenaars; een echte aanrader.

@Fabulouscity Lees Bekijk de video

 Restaurant C

Restaurant C, het nieuwe concept van chef-kok Michiel van der Eerde – bekend van tijdelijke restaurants Baut en Bautzuid – mag niet ontbreken op het lijstje van foodhotspots. In het nieuwe, permanente restaurant op de Wibautstraat draait alles om graden Celsius. Hiermee is Amsterdam een dynamische, culinaire belevenis rijker.

@Fabulouscity Lees Bekijk de video

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Mijn #nsfavourites
Coupon

E-mailadres